hits

- Nordmenn trener mer! Det er bare én liten hake...

01.03.2017 - 08:32 2 kommentarer


Selv om vi nordmenn bruker mer og mer penger på trening og sunt kosthold, blir vi samtidig både sykere, tykkere, og i dårligere og dårligere form. Så hvem har skylden, og hvorfor er det slik?

Les mer på: Corneliselander.com


Ser man på vekten og kroppsformen til den jevne nordmann så er det totalt sett en nedadgående graf og tendens å se. Siden 1950 har det nemlig bare gått én vei, den gærne. Og kun én av fem når i dag opp til Helse- direktoratets minimumsanbefaling om minimum 30 minutter fysisk aktivitet om dagen.

Jo da, det sies parallelt at vi også trener mer enn før, men vi er også i dårligere form. Og samtidig skal vi alle være så vellykkede, friske, raske, ha masse energi til overs, og ellers liksom være mestre på alt. Og da er det kanskje ikke så rart at hele 400.000 av oss også lider av depresjoner...

Og her ønsker jeg også å ta litt selvkritikk. For i jakten på å prøve å hjelpe så mange som mulig er det også lett å bli litt "blendet" av bare målet i seg selv, mens man enkelte ganger kanskje glemme at det nettopp ikke er så lett for alle å bare få det til.

Jeg prøver jo daglig her på bloggen å gi deg mine beste, enkleste, og mest oppnåelige tips, og hva jeg mener du bør fokusere på for å komme i bedre form og leve sunnere. Enten det gjelder maten du inntar, treningen du utfører, eller andre små, effektive tips og triks hverdagen igjennom mener jeg nemlig at helse Norge på mange måter har feilet - noe det er ganske tydelig at de har gjort - og jeg håper jeg i hvert fall å få være med på å prøve å hjelpe deg i riktig retning mot å oppnå dine ønsker og mål! 

Sjekk også ut dagens vlogg episode fra Hollywood, der jeg tar for meg noen av disse problemstillingene. Og husk å subscribe!RIKTIG TRENING FOR DINE MÅL OG BEHOV

Så hvordan kan du oppnå de beste resultatene? Vel, det første er å finne de metodene og treningsprogrammet som passer best for deg. Blant annet er det ikke sikkert at du bør trene mer enn 2-3 timer totalt i uka, kanskje trenger du å få i deg litt mer proteinrik næring enn hva du gjør i dag, og det kan være at du vil oppnå dramatisk effekt av bare å bare kutte litt ned på kveldskosen. Mange bekker små, gjør en stor Å, som de sier. Og hvis du ikke kjenner til betydningen så søk det opp ;)

Men tilbake til innledningen; det viktigste for at du skal komme i bedre form, og der jeg mener at mange av helserådene som gis i norsk media feiler, er at man overflommer folk med umulig info og tips. Ofte gis det nemlig en forestilling om at du A. Er nødt til å bruke timer hver dag på trening og B. At du må følge så mange forskjellige råd og oppskrifter at det uansett blir umulig for deg å få det til i en hektisk hverdag. 

I tillegg er det slik at de fleste faktisk kan ha godt av å trene mindre, men OFTERE. Hyppighet og kontinuitet er nemlig noen av de viktigste nøkkelordene, og det er også essensielt at du ikke kaster bort tiden din på trening og kosthold som ikke gir mening for deg og dine mål. Så igjen, kanskje du trenger å spise mer, og kanskje du ikke har godt av å trene mer enn 45minutter av gangen. Alt er individuelt, og det må også settes opp deretter!

Under har jeg likevel listet noen av mine mest basic kjøreregler som bør kunne fungere for de aller fleste, og hvis flesteparten av den norske befolkning begynte å følge disse ville vi nok langt på vei vært i mål...

- drikk vann hverdagen igjennom som leskedrikk, og ikke brus, saft, eller annen form for "morsomt vann"
- trene styrke minst tre [helst fire-fem] ganger i uken, men dette kan bestå av styrkeøkter så korte som 10-15minutter av gangen. Igjen; husk HYPPIGHET!

- utfør litt kardio og/eller beveg deg litt hver dag! Dette behøver ikke bare å best av rene kardioøkter, men kan være noe så enkelt som en lengre gåtur på kveldstid, eller å sykle til jobben.
- styr unna for mye sukker, salt, og usunt fett i kosten, og ikke ha rene "spisedager", men prøv heller å gjøre en "livsstilsforandring". Det er bedre å spise litt sunnere hele uka igjennom, framfor å spise veldig sunt noen få og så veldig usunt de andre.


HVA MENER DU? HVEM HAR SKYLDEN FOR AT STADIG FLERE SLITER MED DÅRLIG FORM?


- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #iform #Side3 #blogg #blogginnlegg #hverdag #bilder #fit #fitness #treningsbloggen #trener #CornelisElander

2 kommentarer

Aura Fitness

02.03.2017 kl.15:18

Good work

Luftkasteller

02.03.2017 kl.19:23

Jeg har tenkt litt på det samme selv. Altså: Hvorfor er det så mange som sliter med dårlig form og helse, når det er så mye fokus på dette i samfunnet.

Jeg tror kanskje mye av grunnen til det er nettopp dette overdrevne (?) fokuset, kombinert med en manglende forståelse/ "helsemessig IQ". Man bombarderes med treningsdogmer, helsefilosofier og kostholdskultuser uansett hvor man beveger seg, uten at man har den nødvendige ballasten til å håndtere all denne inndataen.

Ved å ikke ha et sunt og robust fundament for å behandle alt man blir påvirket av gjennom media og sosiale sammenhenger, blir man et lett bytte for alle disse enkle mirakelløsningene som har en tendens til å dominere debatten. Når man ser ungdom som trener disiplinert fem ganger i uka men viser tegn på mangelsykdommer på grunn av ekstremt ensidig kosthold, og sykelig overvektige mennesker som følger strenge dietter men velger heis og rulletrapper framfor å gå mellom etagene tyder det på en manglende forståelse av sentrale sammenhenger.

Skriv en ny kommentar