hits

- Den beste treningen å utføre hjemme

28.02.2017 - 05:39 3 kommentarer

Iform Med Cornelis

Her er den beste treningen å utføre hjemme

Les mer på: Corneliselander.com

Er det slik at du virkelig trenger å trene på et treningssenter for å bygge en sunn og sterk kropp? Vel, det har mange fordeler, men du kan fint også bygge muskelmasse hjemme. Og i dag gir jeg deg noen av de beste øvelsene for å oppnå nettopp dette.


Les også: Slik får du store armer

Det er mange fordeler ved å trene på et helsestudio, og selv trener jeg hele året igjennom på et av de mange helsestudioene jeg tilhører + mitt eget, private treningssenter jeg har i heimen. Likevel vet jeg det er mange som enten ikke liker eller som av andre grunner kanskje har mulighet til å trene på et senter, og jeg har i dag derfor listet noen av de enkleste og beste øvelsene jeg anbefaler deg å benytte deg av for å bygge en sunnere, sterkere kropp:

Dips på kasse
Denne øvelsen tar spesielt godt på triceps og overkropp, og kan utføres ved hjelp av en stol, kasse, eller lignende.


Slik gjør du: Start med hendene plassert på for eksempel en benk eller kasse bak deg, og med beina hvilende strakt foran deg. Senk kroppen ned, men pass på at albuene peker bakover og ikke ut mot hver side, og løft deg så opp igjen til utgangsposisjonen.

Kjør 3 sett på denne, og med så mange repetisjoner du klarer på hver.

Kom iform på 12uker!

Push-ups på kasse
En fin måte å utføre litt tøffere push-ups på der du må jobbe ekstra godt med kjernemuskulaturen, og øvelsen tar også ekstra godt på øvre del av brystkasse. Igjen trenger du kun en kasse, boks, eller noe annet du kan hvile føttene på - som er litt høyere enn der du plasserer hendene.Slik gjør du: Plasser hendene og kroppen som i en vanlig push-up, men her skal altså føttene opp på en kasse (slik at kroppen i profil ser ut til å ligge helt parallelt med gulvet). Senk så brystkassen og overkroppen ned mot underlaget, og la kun brystkassen nesten berøre bakken, før du pusher kroppen tilbake til utgangsposisjon.

Kjør 2 sett og med så mange repetisjoner du klarer på hver, men prøv å få til minst 10 repetisjoner på hvert sett (klarer du ikke dette bør du heller benytte deg av vanlige push-ups).

Les også: Den enkleste veien til en stram kropp

Én arms roing
Enten du trener på senter eller hjemme er denne fin å utføre, og har du ikke tilgang på manualer og vekter kan du feks benytte en bøtte med vann eller noe annet litt tyngre du kan løfte kontrollert opp som vist på bildene under.Slik gjør du: Denne øvelsen utføres gjerne ved å plassere den ene hånden og kneet på en benk, mens du plasserer den andre foten på bakken og drar vekten opp med den frie armen. Hovedfokuset bør imidlertid her heller ligge i å trekke en gitt vekt opp langs siden av kroppen, og opp mot høyden av magen (uten å gjøre den feilen så mange gjør; å peke albuen opp mot taket). Ryggen skal også være mer eller mindre parallell med underlaget, og armen du løfter med skal ikke bare trekkes rett opp fra underlaget, men altså føres litt bakover og opp langs siden av kroppen.

Kjør 2-3 sett på denne, og minst 8-12 repetisjoner på hver arm, under hvert sett.

Les også: Ting du aldri må gjøre på et treningssenter

V-ups på benk/kasse
Ja, du kan fint trene magen ordentlig selv om du ikke har tilgang på treningssenterets mange apparater, og noen av de beste spesielt for å få aktivisert den nedre delen av magen er de mange variantene du kan trene på en benk/kasse.Slik gjør du: Sitt på kanten av en benk, eller en annen forhøyning du måtte ha tilgjengelig i heimen. Trekk knærne opp mot brystet, mens du holder med armene på hver side av benken for balanse og knip magemusklene ordentlig sammen på toppen. Slipp så beina strakt ut foran deg, og trekk igjen knærne opp mot brystkassen. Her kan du kjøre flere forskjellige versjoner med alt fra å kun løft beina strakt inn og ut foran deg, eller å kjøre crunches til hver side, osv. Bare fantasien setter her grenser..).

Repeterer så mange ganger du klarer på den versjonen du føler at treffer best, og kjør minst 2 runder på denne.

Les også: Her er de beste øvelsene for muskelvekst

Avslutningsvis kan du ta deg en lengre løpetur ute eller du kan [hvis det skulle være kaldt ut] ta deg noen runder med trappetrening hjemme i varmen.

------------

Uansett om det er kaldt eller varmt der du måtte befinne deg håper jeg du fortsetter å tvinge deg selv til å trene - for husk at å "periode trene" er det verste..


Og til neste gang husk å trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og legg gjerne til denne siden blant dine favoritter så du ikke går glipp av neste treningssak og tips!

- Cornelis


Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #iform #Side3 #blogg #blogginnlegg #hverdag #bilder #fit #fitness #treningsbloggen #trener #CornelisElander

3 kommentarer

Eirik

28.02.2017 kl.16:56

Veldig gode råd. Utfall er også enkelt å gjøre hjemme med f. eks to vaskebøtter fylt med den vannmengden man ønsker :)

Ståle

01.03.2017 kl.08:25

Har etablert eget "treningsstudio" i garasjen for flere år siden og trener der jevnlig. Terskelen for å trene blir lavere, for det er jo så lettvint. Har man en drøy halvtime til overs, så er det jo bare å stikke ut der en tur.

Har et hjemmelaget "Brå Sterk" apparat, en markløft stang, to håndmanualer og en matte. Kan lage masse øvelser ut av det.

Det hjelper også å gjøre det litt koselig. Hobbybilen står allerede der og lukter lær og stål.

Får i tillegg på litt bra musikk, så er det jo helt perfekt!

John Calvin

02.03.2017 kl.08:18

Takker for tips til hjemmetrening.

I septemer er det fire år siden jeg kuttet ut rusmiljø. I samme måned skal jeg løpe maraton i Oslo og har begynt opptreningen for en måned siden. Det blir tøft, men det går, jeg kjenner det, jeg har litt grunnlag fra før.

Trening skal hjelpe meg å bli en ny mann, og jeg er i gang. Nå gjelder det bare å ha fokus og holde ut. Hjemmetrening bidrar godt.

Skriv en ny kommentar