hits

Kan én styrkeøvelse være nok?

12.12.2016 - 20:44 2 kommentarer


Kan én øvelse trene så å si alt av overkropp? Enkelte mener ja.

Én av Arnolds mange favoritter på 70-tallet var øvelsen pullover, og selv om jeg ikke skal påstå at denne vil kunne erstatte alt av styrkeøvelser for overkropp har den likevel sine fordeler. Og på et punkt vinner den faktisk over alt av tunge, gode baseøvelser!

bestill_treningsprogram

Pullover
Selv om dagens øvelse kanskje ikke kan måle seg med enkelte av de gode baseøvelsene har den likevel mange positive sider ved seg, og én stor fordel; den kan trenes så å si hvor som helst! Jo da, når du går på treningssenteret for å trene vil også jeg (slik jeg har skrevet i flere av programmene på Side3) trekke fram skrå-, og flatbenk som noen av de selskrevende og beste øvelsene du kan kjøre for feks å få aktivisert brystmuskulaturen. Ikke alle har imidlertid tilgang på et treningssenter, og selv om man for eksempel også kan få til mye bra ved hjelp av bare egen kroppsvekt, er det nå en gang slik at mange også befinner seg i midten; de som har lyst til å trene litt med vekter, men har likevel begrenset med utstyr eller tid. Da kan denne enkle, men svært effektive og tøffe øvelsen, være noe for deg! Utført riktig vil den nemlig kunne treffe og aktivisere alt fra nedre del av den store brystmuskel [Pectoralis Major] til skuldre, triceps, rygg, og core/mage.Slik utfører du øvelsen: I utgangsposisjon plasser du deg med øvre del av ryggen og skuldrene på benken, og beina dine på linje ut fra benken (slik at du ligger stødig). Underkroppen vil fungere som en motvekt til manualen du løfter med, og vil slik sørge for at du holder ryggen fast på benken under utførelse. Unngå også å heve hoftene nevneverdig under løftet, og bevegelsesområdet ditt vil avhenge av individuell skulderfleksibilitet. Hold også albuene med en lett, konstant bøy under hele bevegelsen.

Les også: Slik får du stram mage

Du starter selve bevegelsen ved å holde manualen med et diamantgrep strakt over deg, og ved å føre den ned og bak hodet. Når armene dine er på linje med overkroppen løfter du vekten tilbake til utgangsposisjon, og repeterer.

Kjør så 3-4 sett med mellom 8-10repetisjoner på denne som for eksempel avslutning på en god brystøkt.

Hvorfor trener vi ikke med den?
Som Cory Cregory, co-founder hos MusclePharm, en gang oppsummerte [på hvorfor så få benytter seg av denne øvelsen om dagen]; «Here´s one theory I came up with - perhaps it´s too effective for the entire upper body. Because it hits so many different
areas, people aren´t sure where to fit it into their routines, so they simply leave it out. Training big muscle groups like chest and back together usually isn´t the norm, hence the dilemma that is created when it comes to pullovers.»

Arnold brukte denne gjerne som en «brutally effective finisher» i sitt nå velkjente dobbelt-splitt program, og mente blant annet at bevegelsen hadde vært med på å utvide brystkassen hans. Og hvis øvelsen var bra nok for ham, bør den vel også [fortsatt] kunne være bra nok for deg?

Send meg også gjerne en email direkte om det er noe du skulle lure på rundt trening og kosthold!
- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #iform #Norge #kosthold #bilder #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

2 kommentarer

Geir

13.12.2016 kl.10:58

Godt tips, Skal legge inn denne!

13.12.2016 kl.20:20

du er nydelig! hadde

Skriv en ny kommentar