hits

Hva forbrenner mest?

12.09.2016 - 19:39 2 kommentarer


Du ønsker å gå ned i vekt og stramme opp, men hva forbrenner mest? Styrke eller kardio?

Les også mer på: Corneliselander.com

For de av dere som har fulgt meg og bloggen en stund så vet dere sikkert at jeg har lite til overs for lange, bedagelige løpeøkter. Personlig er jeg mer fan av tunge, gode styrkeøkter, og mener at når man først skal løpe på mølla så bør det hovedsakelig bestå av kortere, mer intensive drag á la geriljakardio. Dette betyr selvsagt ikke det samme som at dette nødvendigvis er det beste for deg, og hva du måtte ha behov for å trene vil selvsagt avhenge veldig av ditt personlige mål og ønske. Likevel er det interessant å se nærmere på hva som faktisk gjør at du forbrenner mest; styrke eller kardio?

Les også: Slik får du stram mage

Hvordan kan du øke forbrenningen?
Nå finnes det flere grunner til at man eventuelt opplever lavere forbrenning, mens det også finnes flere måter å øke den på. Endringer i livsstil og aktivitetsnivå er som oftest hovedgrunnen[e] til nedgangen i forbrenningen hos mange, mens justering av matinntaket vil ha størst betydning for om du legger på deg eller ei.
Som en gjerne sier; for å gå ned i vekt må du forbrenne flere kalorier enn du inntar. Så enkelt.

Les også: Liker du ikke å trene?

Likevel er det flere måter å oppnå dette på, og personlig er jeg mer fan av å trene hardt, kort, hyppig, og riktig enn nødvendigvis å telle hver minste lille kalori jeg inntar i kroppen... Når det er sag er jeg selvsagt også veldig opptatt av proteinrik, sunn næring, men mener altså at matgleden ikke kommer i veien for å oppnå gode resultater. For det finnes faktisk veldig mye der ute en kan kose seg med som likevel er SUNT! Men tilbake til innledningen; hva forbrenner mest av styrke eller kardio?

Styrke vs. kardio
Når det kommer til hvordan du øker forbrenningen er det i mine øyne styrketreningen som vil ha mest å si. En blir gjerne servert myten om at det er [mye] kondisjonstrening som først og fremst gjelder når det kommer til fettforbrenning, mens sannheten er at det er styrketreningen som faktisk vil få deg i mål. Jo mer muskelmasse du har/oppnår jo høyere forbrenning vil du også oppnå - da også i hvilemodus (når du ikke trener), og som blant annet NHI skriver "Styrketrening øker ikke bare forbrenningen på kort sikt. Dersom du bygger mer muskler, vil også hvileforbrenningen din øke. Det er reduksjonen i muskelmasse som fører til at de fleste av oss får en lavere hvileforbrenning når vi blir eldre". Og da er det særlig viktig at du ikke neglisjerer styrketreningen til fordel for lange, bedagelige, og eventuelt muskelødeleggende løpeøkter. Større muskelmasse vil altså kunne føre til at du også kan spise mer uten å legge på deg.. Så hva har DU trent i dag? :)

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #hverdag #mandag #nyuke #styrke #kardio #gym #trene #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

2 kommentarer

Henrik

12.09.2016 kl.23:54

Hei Cornelis!

Jeg lurte på hvilken hastighet/nivå man burde ha på tredemøllen når man løper geriljakardio? Jeg løper på ca nivå 15-17, er det godt nok tror du? Håper du kan svare på det? Btw, digger bloggen din!

Cornelis Elander

12.09.2016 kl.23:57

Takk for hyggelig melding sjef! Når det gjelder hastighet på mølla høres dette veldig bra ut, og klarer du å gjennomføre slike drag med god teknikk er du på helt riktig kurs. Stå på!

Skriv en ny kommentar