hits

Mest sukker i NORGE!

06.10.2015 - 20:13 Ingen kommentarer

- Norge blant brus verstingene!

Et forskerpanel ved Action on Salt & Health har nemlig sjekket sukkerinnholdet i samme brus fra forskjellige land skriver Side2 i dag, og Norge [som ikke er med i den undersøkelsen] kommer utifra innhentet informasjon, ut som sukkerverstingen!

bestill_treningsprogram

Canadas "Coca-Cola" på topp, Dr.Pepper verst i Norge...
Ja, for selv om Norge ikke "skårer" helt på topp når det gjelder sukkerinnholdet i en Coca-Cola boks, er vi desidert på topp og verst når det kommer til Dr.Peppers variant... Her inneholder 355ml med brus faktisk så mye som 40 g sukker, og hele 4 gram mer enn i USA!!

Flere velger sukkerfritt
Sukkerleverandørene vil visst ikke selv kommentere funnene overfor Nettavisen, men gjemmer seg bak at det er "en trend i Norge med at stadig flere ønsker sukkerfrie alternativer"... Vel, det er jo bra siden nye retningslinjer fra Verdens Helseorganisasjon (WHO) nå anbefaler at barn og voksne får redusert sitt sukkerinntakt til under fem prosent av sitt daglige energiinntak - noe som vil si ca. 25 gram., eller 6 teskjeer sukker. Eller altså halvparten av én boks med cola... 

Foto: Pepsi Norge

88% av brusen har mer enn anbefalt sukkerinnhold!
88% av sukkerholdig brus inneholder mer enn den anbefalte dosen av daglig sukker. «Action on Sugar» påpeker at leskedrikk verden over inneholder unødvendig mye sukker, og etterlyser at produsenter internasjonalt går sammen for å redusere sukkernivået umiddelbart. Sukkerholdig brus settes i sammenheng med fedmeproblematikken verden over, i tillegg til type 2 diabetes.

- Det er på høy tid at produsenter rundt om i verden slutter å tilsette unødvendig sukker og kalorier i sine produkter, og begynner å arbeide mot å redusere sukkerinnholdet en gang for alle. Vår forskning har vist avvik mellom sukkerinnhold i de samme drikkene som selges verden over, sier ernæringsfysiolog Kawther Hashem ved Action on Sugar.

SÅ HVA MENER DU? LITT OVERRASKENDE AT NORGE ER BLANT BRUSVERSTINGENE?

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #Side3 #trene #kosthold #mat #drikke #brus #Norge #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar