hits

Er plser egentlig mat?


Det er srlig n ting jeg ikke liker, og det er plser. Dette fordi jeg mener det er usunt, smaker vondt, og at rettt og slett ikke kan kategoriseres som "mat". Dette er mat uten nr sagt noen nring eller noe vi forvrig har godt av... Men hva med deg? Liker du plser, og i s fall; hvorfor? (og ja, bildet over er fra produksjon av plser...)

Les mer p: Corneliselander.com

How Its Made er da ogs overskriften p Discovery Channels reportasje fra en plsefabrikk, som i hvert fall fr meg til ville styre [videre] unna plser og "snadderet", men hva med deg? Liker du plser, og i s fall hvorfor?

Hvordan lages plser?
Iflge Wikipedia fremstilles tradisjonelle plser slik;"Plser lages av malte, oppblandete kjtt- og blodprodukter med forskjellige tilsetninger. Massen stoppes i et hylster av tarm, vomskinn, lerret eller fordyelig plast ved hjelp av en plsespryte. Opprinnelig var naturtarm enerdende, men i dag brukes ogs skalt kunsttarm (stadig hyppigere brukes ordet skinn som en penere omskrivning i stedet for tarm)"...

Plser er alts laget av oppblandet kjtt og restprodukter, som eventuelt ikke kan spises [p noen annen mte], og blir s dyttet inn i tarmer fr serving... S kan dette kalles "mat"? Og ikke minst; har du forsatt lyst p plser?

Til slutt en liten melding frakomiker Demetri Martin sombeskriver hvorfor han aldri ville ha kommet opp med ideen omplser...

"Okay, what do you got?"
"All right. Uh, we start with the intestine of a dead animal. We take all the meat byproduct you were gonna throw away, grind it up, shove it into the intestine."
"Im listening. What does it look like?"
"A severed penis."
"How is it served?"
"On a bun that looks like partially spread apart ass cheeks. What do you say?"
"Youre calling it dog."
"Hm, very appealing."

"Itll work in America."... :)

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #helg #lrdag #trening #kosthold #mat #treningsbloggen #trener #CornelisElander

22 kommentarer

Hei, nei har ikke lyst p plser. Det er heller ikke noe som jeg spiser. 😊 Best med mat som jeg vet hva inneholder 👍 Rent kjtt, eller fisk 😊

I en verden der flere og flere mangler mat, er det arrogant ikke inkludere restavskjr og innvoller som mat.

Verden har ikke nok rstoff til at vi alle skal leve p indre og ytrefilet.

Sikkert alle som er gale side plse er en av de mest solgte artiklene i Norge. Champignon klare jeg meg fint uten siden den blir dyrket direkte i hestedritt. Kos deg med gress og vann. Jeg dr heller ett r for tidlig, lykkelig over et liv med god mat

Hva tror du protein-pulver er laget av?

Det finnes plser med hy kjtt prosent, men disse er dyre og vanskelige f tak i. Jeg snakker om plser med 85% kjtt eller mer.

"Alle andre" plser, til og med de som s fint heter "kjttrik" er for det meste bare fett og "sppel". Plser lages av restavfall, og er en mte for produsenter tjene inn ekstra med penger. Enkelt fortalt s er plser MUK.

Eneste plser jeg spiser n og da er salami, pepperoni og chorizo.

Er en blogg for sjldiggere... ?

Plser er mat... Ikke alt man kaller "mat" er like sundt, men alikevell mat.

Ja, eg likar plser. Og ja, eg har framleis lyst p plser fordi det smakar himmelsk! :)

Hehe @Rune, men da synes jeg du bare skal fortsette med det!

Forvrig god sndag!

Cornelis

vi kan ikke f verden p indrefilet! Det er arrogant og lite brekraftig mene at vi er for gode til spise restprodukteme p et dyr etter at det fine kjttet er fjernet. Enda godt ikke alle tenker som deg s vi ikke ender opp med kaste fult spiselig mat i spla mens folk sulter andre steder i verden. Vi m bruke hele dyret nr vi dreper det for lage mat.

Det er da bare tull og tys.

Plser er laget av storfekjtt og svinekjtt og er egentlig et rent kjttprodukt p samme mte som kjttkaker. Medisterkaker er det samme som medisterplser.

Det er ikke noe farlig eller eller restekjtt. Kjttdeig er det som det blir laget av plser av. Potetmel, salt pepper og andre krydder, som igjen blir til farse. Kunstarm blir tatt vekk fr det blir solgt. Ekte tarmer er det i wiener og medisterplser.

Det er like farlig spise plser, medisterkaker, kjttkaker, leverpostei, salami, servelat osv som det er spise en biff eller en kotelett.

Hilsen en plsemaker.

Det man fr kjpt i dagligvarebutikkene rundt om i landet er ikke plser, med sppel!!

Gode plser fr man her: http://www.idsoe.no/newsread/news.asp?N=5024

Nok en gang kommer dette snobberiet opp! Nr indianerne brukte hele bisonen var det nobelt, brekraftig og beundringsverdig - nr vi i dag bruker mer enn bare indrefileten "er det ikke mat"?! Greit nok om du er veganer, men skal du frst kverke kua har du vrsgod spise opp maten din nr verden sulter, dette er flaut lese! Det sklir rett inn i kategori med skalte miljbevisste som ikke kan drikke jus fra konsentrat p tross av transportutslippene det sparer jorden, eller anti-palmeolje bevegelsen som ikke forstr at alternative oljer vil legge krav p mange ganger mer areal og redusere holdbarhet (kast MER mat), eller helsefjotter som tror konserveringsmidler er en negativ ting p tross av det antagelig halverer mengden mat rett i bosset! Jeg m bare anta at dette er det det ser ut som; "sj jeg liker ikke den, det ser ekkelt ut!" Ta et rd fra en smbarnsfar med nok naturfagkompetanse til vite at "liker ikke" = "tungen skjnner ikke og m lres opp": Smak 10 ganger. Eller som min bestefar da han fortalte om en slektning som i 4 mnd p havet spiste trt brd fordi de bare hadde italiensk salat som plegg, noe han fant ut etter hjemkomst at faktisk var ganske godt. Mange mister matlyst av steikeos under egen matlaging, eller kvir seg for se lammet slaktes for pinnekjtt - manglende mage for tilberedning er ikke ensbetydende med manglende matverdi.

Noen plser ( noen!) er faktisk gode. Det jeg ikke liker, er ren svinekjttdeig, kyllingkjttdeig... Jeg har forskt, men jeg klarer det ikke. P den annen side ser du ikke meg spise mer eller mindre blodig biff heller..fysj.

Jeg er ikke noen stor kjttspiser. Fisk er mer min greie. :)

Drlig med respons til kommentatorene her Elander? Hjelper ikke med store armer nr man oppfattes som en bortskjemt snobb :-)

Nei, vet du hva @Martinius jeg tror rlig talt ingen av de som har kommentert over gr p feks Rimi eller Rema og velger plser fordi man tenker "brekraftig" og nsker spise restproduktene... Folk velger nok dette fordi de rett og slett liker det, og dem om det. Selv velger jeg heller st over, og jeg ser at enkelte som jobber i industrien, som @JuliaSofie ogs velger st over... :)

Cornelis

Plser er digg mat. I sin enkleste form er det finmalt svinekjtt og -spekk som blir saltet og krydret fr det stappes i naturtarm. Innholdet er omtrent det samme som i juleribba.

P.g.a. fettmengden er dette kosemat, og ikke noe man br spise hver dag. Men spises det med mte er det helt ufarlig.

Jeg lager plsene mine selv og vet akkurat hva jeg fr. Men jeg har ogs overvket industriproduksjon, og kan berolige alle med at det ikke er s stor forskjell p innholdet der, annet enn at de ofte tilsetter litt andre ting for enkle produksjonen og gjre plsene mer holdbare, men ikke noe mer enn i annen prosessert mat.

Men det smaker fremdeles bedre enn Grandiosa. Plse mos, mmmm ;-)

Ellers er det jo mye rart som er godt, slik som lungemos, oksetunge eller lever og rogn.

Daniel Andresen

Daniel Andresen

Det er fint og vre sunn og vite hva man spiser. Selvom du som meg kanskje blir provosert av maten som blir solgt og som blir fremstilt som "normal mat" i Norge. Greit nok, vi alle har vr vr ting vi er litt ekstra glad i om det er sunt eller ikke. Ikke prv og bruke media for og hjernevaske spiseforstyrrelser p folk. la dem kose seg med en plse innimellom. Angrip heller problemet med at folk bare bruker ferdigprodukter og toro-poser hver eneste dag hele ret. DET er farlig..

Merkelig logikk. Plser (som i hovedsak blir laget av naturlige deler fra grisen) blir betegnet som ikke-mat av en fyr som spiser proteinpulver og sponses av Proteinfabrikken. Lurer p hva som er mest natrulig.

Er s "heldig" at jeg liker plser noe srlig, men de f gangene jeg faktisk fr lyst p plse, s spiser jeg det uten f drlig samvittihet :) Spiser vel plse maks 5 ganger i lpet av hele ret :)

Hei

Jeg m be deg om slette kommentaren min over her pga misforstelser med min bedrift.

Skriv en ny kommentar

Hollywoodtreneren

Promote Your Page Too Norske blogger